Groesbeek – Gennep 🇳🇱

5
(1)

Onder het hoofdstuk Pieterpad is weer een etappe toegevoegd.
Etappe nr. 18, van Groesbeek naar Gennep. Een mooie groene route, veel bos en relatief veel hoogteverloop. Met 15km niet de langste etappe, maar ook niet de lichtste.
Het startpunt vind je op Dorpsstraat 32 in Groesbeek, een goede parkeergelegenheid in de buurt is lastiger te vinden vanwege de uitgebreide blauwe zone. De Zevenheuvelenweg gaf echter uitkomst. In Gennep is een prima parkeergelegenheid in het Melkstraatje.
Het eindpunt van deze etappe bevind zich op Markt 1 in Gennep.

Een leuke bezienswaardigheid is de Waco Glider, een buizen model op ware grootte. Tijdens het 70 jarig bestaan van operatie Market Garden is deze onthuld door militairen van het Amerikaanse 82nd Airborne. Let wel op, als je hem zien wilt moet je zo’n 300m van de route af, je mist hem makkelijk.

How would you rate this article?

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*