Wandelstok schildjes

0
(0)

Een oude wandeltraditie die toch van het toneel verdwijnt is de wandelstok met de schildjes. Hoewel wandelstokken veel gebruikt worden in de moderne variant, de verstelbare hiking sticks, zie je de traditionele houten wandelstok amper nog. En nog minder de schildjes. De gedachte was dat wanneer je een wandeling volbracht had je een schildje daarvan op je stok timmerde. In Oostenrijk zie je deze schildjes nog vrij veel in souvenirs winkeltjes en plaatselijke sportwinkels. Maar ook daar ben ik ze “in het wild” niet veel tegengekomen.
Eigenlijk jammer toch? Ik zou het leuk vinden als deze gewoonte weer nieuw leven in geblazen zou worden in Nederland! Jij ook?

How would you rate this article?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*