Wandelstok schildjes

0
(0)

Een oude wandeltraditie die toch van het toneel verdwijnt is de wandelstok met de schildjes. Hoewel wandelstokken veel gebruikt worden in de moderne variant, de verstelbare hiking sticks, zie je de traditionele houten wandelstok amper nog. En nog minder de schildjes. De gedachte was dat wanneer je een wandeling volbracht had je een schildje daarvan op je stok timmerde. In Oostenrijk zie je deze schildjes nog vrij veel in souvenirs winkeltjes en plaatselijke sportwinkels. Maar ook daar ben ik ze “in het wild” niet veel tegengekomen.
Eigenlijk jammer toch? Ik zou het leuk vinden als deze gewoonte weer nieuw leven in geblazen zou worden in Nederland! Jij ook?

How would you rate this article?

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 Comments

  • Hoi! Dat zijn goede berichten! Dank je wel voor je reply en ik ga zeker kijken ­čÖé
   Sorry voor mijn late reactie, ik had deze gemist.

 1. Hallo Roy,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de traditie van wandelstokschildjes. Als ergotherapeut behandel ik vaak cli├źnten die baat hebben bij fysieke activiteiten zoals wandelen, en ik vind het fascinerend hoe culturele tradities zoals deze kunnen bijdragen aan de motivatie om actief te blijven. Ik ben het eens met je punten over het belang van het behouden van dergelijke tradities en wil graag toevoegen dat het integreren van dergelijke culturele elementen in fysieke activiteiten een positieve invloed kan hebben op de algemene gezondheid en welzijn.

  In mijn praktijk heb ik ontdekt dat het aanmoedigen van pati├źnten om deel te nemen aan activiteiten met een culturele of historische betekenis, zoals het verzamelen van wandelstokschildjes, hen kan helpen zich meer verbonden te voelen met de activiteit en hun motivatie kan verhogen. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Anouk

  • Hallo Anouk!
   Dank je wel voor je leuke reactie, ik ben blij dat mijn artikel kan bijdragen aan wat je doet en adviseert.
   Excuses voor mijn late reactie, dit bericht was verborgen in mijn spam filter. Nogmaals dank en binnenkort weer nieuwe posts hier! ­čÖé

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*