Pieterpad VOLTOOID!

5
(1)

Het heeft even geduurd maar het is echt gelukt, alle etappes van het bekende lange afstandswandelpad zijn volbracht. Wij hebben ze allemaal gelopen op volgorde, en van Noord naar Zuid. Het was een prachtige route welke een prachtige blik op Nederland geeft. Op een manier en op plaatsen die je veelal anders niet zult zien. Voor elke wandelliefhebber beveel ik het van harte aan, het is een prachtig wandelavontuur.

Wel zeg ik erbij, verdiep je goed in deze route. Het klinkt makkelijker dan het is, dan doel ik niet zozeer op je wandelconditie, als je het overweegt zal het daar vast goed mee zitten, maar ik doel meer op het praktische aspect. Elke etappe heeft natuurlijk een start en een eind (het is geen rondwandeling) en dat betekend dat je altijd aanvullend vervoer moet regelen. Dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere, wij hebben elke vorm en combinatie wel toegepast, trein, bus, taxi, regiotaxi, tweede auto. Verdiep je hier dus goed in en realiseer dat het best veel tijd in beslag kan nemen naast het daadwerkelijke lopen. Wij liepen vanuit Overijssel en dan wordt ook de aanreistijd natuurlijk steeds langer, de laatste zes etappes hebben wij om die reden per twee gelopen en ter plaatse een hotelovernachting genomen.

Ook is het belangrijk dat je voor vertrek van elke etappe op de website van stichting Pieterpad kijkt of er bijzonderheden zijn op de route die je gaat lopen. Soms zijn er afsluitingen en omleidingen van kracht. Kortom, planning hoort er bij, maar het zal zeker de moeite waard zijn! Met 485km in de benen en genoeg foto’s van mooie plekjes is het een fraaie herinnering om op terug te kijken.

How would you rate this article?

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*